G-VECYR0FQBS

Broodmix

 3,50

Onze broodmix is gemaakt van tarwebloem en tarwemeel gemalen van oergranen. Wij verbouwen onze oergranen regeneratief, dat wil zeggen zonder gebruik van kustmest of pesticiden. Door onze teelt methode zitten onze producten boordevol eiwitten, vitamines en mineralen en smaak! De granen worden vermalen tot meel of bloem op onze eigen steenmolen. Door ons proces van steenmalen in kleine hoeveelheden behoudt het graan zijn natuurlijke oliën en voedingsstoffen. Hierdoor ontstaat een smaakvoller, voedingsrijker product. Ook bleken wij het meel en de bloem niet (onze producten hebben daarom een iets meer natuurlijke kleur).

Onze producten worden grotendeels gemaakt met onze eigen verbouwde granen. De graansoorten die wij niet zelf verbouwen kopen wij in bij andere regeneratieve (bijna altijd) Nederlandse boeren.

Zelf toevoegen: 250 ml water, 1 eetlepel boter of olie

RECEPT

Verwarm de oven voor (200 graden bij een hete lucht oven of 220 graden bij een elektrische oven). Doe de broodmix, boter en het water in een kom en kneed dit met een mixer met deeghaken of met de hand tot een elastisch deeg. Dek de kom af en laat 30 minuten op een warme en tochtvrije plaats rijzen. Bestuif het aanrecht met wat bloem en druk het deeg, met bebloemde handen, plat. Vouw het deeg 2 keer dubbel en druk weer plat. Maak er de broodvorm van die je wilt. Zorg er voor dat de naad naar beneden ligt. Je kan het deeg ook in een ingevette broodvorm bakken. Bestrijk het brood met water, snij het in en bestrijk opnieuw met water. Bak het brood in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Zet tijdens het bakken een vuurvast schaaltje met water in de oven. Hierdoor rijst het deeg nog meer en komt er een mooie glanzende korst op het brood. Het brood is klaar als het een mooie kleur heeft en een holle klank geeft als je er met een lepel op tikt.

Selecteer een Afleverpunt